ODRŽANA TREĆA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA - Ćuprija.net
18338
post-template-default,single,single-post,postid-18338,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ODRŽANA TREĆA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA TREĆA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Razmatranje i usvajanje pet tačaka dnevnog reda treće sednice opštinskog veća, bio je današnji zadatak većnika opštine Ćuprija.

Sednica je protekla  u radnoj atmosferi a većnici su razmatrali usvajanje Izvoda iz zapisnika sa druge sednice Opštinskog veća i na predlog odseka za predsednika opštine, opštinskog veća i skupštinske poslove, predlog izmena poslovnika o radu Opštinskog veća opštine Ćuprija.

Na predlog odeljenja za finansije, društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj razmatran je finansijski izveštaj o radu Ustanove kulture i Narodne biblioteke “Dušan Matić”.

U izveštaju  o radu Ustanove kulture Ćuprija prikazane su raznovrsne aktivnosti koj su realizovane u predhodnoj godini u oblasti scenske, muzičke, filmske, vizuelne i likovne umetnosti. Kao najznačajnije manifestacije koje su organizovane navedeno je: Kulturno leto, Dan opštine Ćuprija, Festival muzičke izuzetnosti “Ravanelius”, koncert učenika Škole za muzičke talente .

U izveštaju Narodne biblioteke “Dušan Matić” navedeno je, između ostalog, da je u 2019. godini ova ustanova razvila bogatu i raznovrsnu kulturno-obrazovnu aktivnost , organizovala je i realizovala mnogobrojna kulturna dešavanja, priredbe i manifestacije i ostvarila dobru saradnju sa bibliotekama, udruženjima i ustanovama. U protekloj godini ovoj biblioteci Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je tri projekta, navedeno je u izveštaju.

FOTO GALERIJA OVDE