U ĆUPRIJI PRVI RADOVI NA INDUSTRIJSKOM PARKU DOBRIČEVO - Ćuprija.net
18327
post-template-default,single,single-post,postid-18327,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

U ĆUPRIJI PRVI RADOVI NA INDUSTRIJSKOM PARKU DOBRIČEVO

U ĆUPRIJI PRVI RADOVI NA INDUSTRIJSKOM PARKU DOBRIČEVO

Kada je početkom maja Ninoslav Erić, tada predsednik Opštine Ćuprija, predložio proširenje Industrijskog parka „Dobričevo“ za još 44 hektara, i to obrazložio želјom jednog velikog investitora da tu podigne fabriku za izradu delova za auto industriju, malo ko je mogao da pretpostavi da će do realizacije doći tako brzo. Već polovinom avgusta na lokaciji su se pojavile prve građevinske mašine, a desetak dana kasnije sve je to pretvoreno u veliko gradilište. I sve je tu, kako kažu građevinari firme „Strukturakoncept“ koja je izvođač radova, u velikim brojkama. Treba 28 hektara njiva pretvoriti u građevinsko zemlјište, u sve to ugraditi kompletnu infrastrukturu, a sam proizvodni objekat biće veličine tri fudbalska igrališta. Rečju, radi se o  velikom investicionom zahvatu kakav odavno nije viđen na ovom području.

Nagoveštaje iz maja o novoj investiciji Ninoslav Erić je obrazložio na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Ćuprija. Sa mesta predsednika Skupštine opštine, Erić je odbornike i javnost konkretnije obavestio o novoj fabrici.

– Pregovori sa firmom „SMP automotiv-Moderson“ trajali su dugo jer se radi o renomiranoj nemačkoj firmi iz sveta auto industrije koja je pažlјivo birala i vrednovala ponuđene lokacije. Odlučili su se za Ćupriju i tu će, na lokaciji industrijske zone „ Dobričevo“ izgraditi fabriku i u njoj zaposliti 450 radnika. Istovremeno ćemo uz pomoć Vlade republike Srbije završiti i kompletnu infrastrukturu na industrijskoj zoni – rekao je Ninoslav Erić.

Sa Erićem se slaže i Jovica Antić, novoizabrani predsednik ćuprijske opštine. Podvlači da su strateški cilјevi razvoja opštine definisani pre nekoliko godina, a da je u tim dokumentima razvoj privrede uslov svih uslova.

Rok za završetak kompletnih radova je kratak,  juni naredne godine, a u firmi „Strukturakoncept“, koja je bila izviđač radova i na fabrici „Feka automotiv“, uzdaju se u sopstveno iskustvo, maksimalno angažovanje, ali priželјkuju i blagu zimu, kakva je lane bila.

FOTO GALERIJA OVDE