USVOJEN SET EKONOMSKE POMOĆI, PAKET MERA KREĆE ODMAH! - Ćuprija.net
18157
post-template-default,single,single-post,postid-18157,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

USVOJEN SET EKONOMSKE POMOĆI, PAKET MERA KREĆE ODMAH!

USVOJEN SET EKONOMSKE POMOĆI, PAKET MERA KREĆE ODMAH!

Drugi paket mera podrške privredi “težak” je 66 milijardi dinara i sa njegovom realizacijom se kreće odmah, rekao je ministar finansija Siniša Mali Tanjugu, posle današnje sednice Vlade Srbije na kojoj je usvojen novi set ekonomske pomoći.

Do 10. avgusta biće po automatizmu isplaćena prva rata od najavljene dve, 60 odsto visine minimalne zarade, a na dva minimalca iz ovog paketa mogu da računaju i privredni subjekti osnovani prethodnih meseci tokom pandemijske krize, kaže ministar.

Posle sednice Vlade Srbije koja je danas usvojila pravni okvir za sprovođenje drugog paketa mera usmerenih ka smanjenju negativnih posledica COVID-19 na privredu, Mali je ocenio da se taj paket nadovezuje na prvi od 5,1 milijardu evra i da treba da omogući očuvanje radnih mesta i proizvodnih kapaciteta.

“Mi ćemo odmah krenuti u sprovođenje drugog paketa mera, prvih 60 odsto prvog minimalca ide do 10. avgusta, u narednih nekoliko dana izaćićemo sa tačnim datumom”, rekao je Mali.