FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC OBEZBEDILA PAKETE POMOĆI ZA NAJUGROŽENIJE ĆUPRIČANE - Ćuprija.net
18151
post-template-default,single,single-post,postid-18151,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC OBEZBEDILA PAKETE POMOĆI ZA NAJUGROŽENIJE ĆUPRIČANE

FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC OBEZBEDILA PAKETE POMOĆI ZA NAJUGROŽENIJE ĆUPRIČANE

U organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac i lokalnih partnera organizovana je distribucija paketa pomoći za najugroženije stanovnike Ćuprije.

Humanitarnoj organizaciji Nebesko srce, Crvenom Krstu Ćuprija i Udruženju multipla skleroza Pomoravskog okruga isporučeno je 573 paketa namenjenih višestruko ugroženim građanima – odraslima i deci sa smetnjama u razvoju, višečlanim porodicama sa malim primanjima, obolelima od multiple skleroze.

Zbog trenutne situacije volonteri udruženja Humanitarna organizacija Nebesko srce, Crvenog Krsta Ćuprija i Udruženje multipla skleroza Pomoravskog okruga Ćuprija i sporučiće deo paketa korisnicima na kućne adrese, dok će u udruženja korisnici dolaziti po određenom rasporedu kako bi se rizik izlaganja virusu sveo na minimum.

Sladjan Mladenović sekretar Crvenog krsta Ćuprija rekao je ovom prilikom da se Crveni krst sa zadovoljstvom uključio u realizaciju podele paketa licima koja su korisnici novčane socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad, kao i deci i mladima sa smetnjama u razvoju i dodao da je Ćuprija je bila žarište Koronavirusa tokom vanrednog stanja čime je položaj građana dodatno pogoršan. U saradnji sa Centrom za socijalni rad obaviće se podela u toku narednih dana, a vidljivo je zadovoljstvo građana jer im i mala pažnja i pomoć znači. Crveni krst je partner u podeli 505 paketa sa Centrom za socijalni rad i partner u podeli 17 paketa sa OCD „Nebesko srce“.

Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima, koji će biti podeljeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, te pojedincima koji žive i rade na ulici. Projekat realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Vrednost projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ iznosi 200.000 evra, a obezbedila ih je Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

„Ovo je drugi krug podele paketa našim najugroženijim sugrađanima i to u Šapcu, Užicu, Priboju, Vranju, Beogradu i Ćupriji. Tokom juna pakete smo već podelili u sedam gradova Srbije. Podelu pomoći realizujemo sa čak 110 lokalnih partnera – sa lokalnim institucijama, Crvenim krstom, udruženjima građana i volontera, od kojih su mnogi dugogodišnji saradnici Fondacije i od kojih smo dobili veliku podršku i informacije o potrebama građana kada je u pitanju raspodela pomoći, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.