KORONAVIRUS POMORAVLJE: SITUACIJA NESTABILNA - Ćuprija.net
18131
post-template-default,single,single-post,postid-18131,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

KORONAVIRUS POMORAVLJE: SITUACIJA NESTABILNA

KORONAVIRUS POMORAVLJE: SITUACIJA NESTABILNA

Epidemiološka situacija na teritoriji Pomoravskog okruga je nestabilna.

Od 60 novoinficiranih koronavirusom tokom juna, u julu se taj broj znatno povećao tako da sada, zaključno sa podacima od 20. jula, iznosi skoro 300 – upozorava dr Goran Radovanović, direktor Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje”.

Tome je doprinela jednim delom relaksacija mera, a zatim i masovno opuštanje građana, pa sad umesto završetka prvog epidemijskog talasa imamo porast broja zaraženih. Epidemiolozi u Pomoravlju naročito drže na oku situaciju u Jagodini gde su u ovom periodu registrovana 92 nova slučaja. Malo iznenađenje predstavlja i opština Rekovac, gde je zbog pojave 23 novoobolelih uvedena vanredna situacija – objašnjava dr Radovanović.

U Ćupriji je aktivno 85 slučajeva a za još tridesetak osoba koje se nalaze na kućnom lečenju čeka kontrolni negativni rezultat PCR testa.

U Paraćinu je inficirano 51 lice a u Svilajncu 24 lica, Najbolja situacija je u Despotovcu gde je samo pet osoba pozitivno.