GRADSKI STADION - ATLETSKI CENTAR SRBIJE SPREMAN ZA PRVE TAKMIČARE - Ćuprija.net
18123
post-template-default,single,single-post,postid-18123,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

GRADSKI STADION – ATLETSKI CENTAR SRBIJE SPREMAN ZA PRVE TAKMIČARE

GRADSKI STADION – ATLETSKI CENTAR SRBIJE SPREMAN ZA PRVE TAKMIČARE

Možemo slobodno reći da je gradski stadion, odnosno Atletski centar Srbije ubuduće, spreman da primi prve takmičare, bilo da se radi o atletici ili o fudbalu, rekao je Vladimir Vasiljević opštinski većnik za sport, kulturu i turizam.

Prema njegovim rečima kada je u pitanju prva faza radova, ostale su sitnice koje se tiču sređivanja borilišta za bacačke discipline i skok u dalj.

Otvaranje stadiona, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, planirano je u avgustu kada će biti organizovan i sportski miting,

Javna nabavka za projekat rekonstrukcije glavnog ulaza na stadion iz ulice Cara Lazara i pomoćnog iz ulice Đure Jakšića kao i za izgradnju zapadne tribine i uređenje okoline stadiona je raspisana a time Atletski klub “Morava” i Fudbalski klub “Morava 1918” dobijaju reprezentativne objekte na korišćenje.

Kada je u pitanju druga faza izgradnje atletskog centra Srbije odnosno dvorane, Vasiljević kaže da je lokalna samouprava na stalnoj vezi sa atletskim savezom Srbije i da će mnoge stvari zavisiti od razvoja situacije sa koronavirusom i podsetio da je Ćuprija u programu održavanja atletskog prvenstva Evorpe u dvorani 2022. godine.

Lokalna samouprava će nabaviti nove montažno-demontažne golove i pokretne klupe odnosno mesta za rezervne igrače i delegate kada su u pitanju fudbalske utakmice.

Na južnu tribinu postavljeno je oko 2000 stolica sa natpisom Ćuprija i ukoliko epidemiološka situacija bude dozvolila voleli bi smo da stadion otvorimo atletskim mitingom, zaključuje Vasiljević.