SVAKOM RADNIKU PO 18.000 DINARA, KO IMA PRAVO NA DEO MINIMALCA, A KO NA STOPIRANJE RATA NA KREDITE - Ćuprija.net
18117
post-template-default,single,single-post,postid-18117,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

SVAKOM RADNIKU PO 18.000 DINARA, KO IMA PRAVO NA DEO MINIMALCA, A KO NA STOPIRANJE RATA NA KREDITE

SVAKOM RADNIKU PO 18.000 DINARA, KO IMA PRAVO NA DEO MINIMALCA, A KO NA STOPIRANJE RATA NA KREDITE

Nova pomoć države u vidu isplate 60 odsto minimalca, praktično bi značila sledeće – država bi svakom radniku zaposlenom kod preduzetnika, kao i u mikro, malom i srednjom preduzeću, dala po 18.000 dinara, koliko i iznosi 60 odsto minimalne mesečne zarade.

Država bi pritom zarade u privatnom sektoru delimično pokrivala u julu i u avgustu, najavio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić, govoreći o novom, drugom paketu državne podrške.

“Hoćemo dodatno finansijski da pomognemo. Od frizera, obućara, do ljudi koji imaju svoje privatne kompanije za proizvodnju nameštaja. To je najšira i fantastična mera”, poručio je Vučić.

Država je, podsetimo, prethodno privredu podržala sa tri mesečna minimalca. Prvi je na račune kompanija uplatila početkom maja, drugi 4. juna, a treći 7.jula. Velika preduzeća dobila su tri puta po 15.000 dinara za svakog radnika, a svi ostali po 30.000, odnosno po ceo minimalac.

Predsednik Vučić sinoć je pomenuo i mogućnost novog stopiranja mesečnih rata za građane i privredu po svim kreditima i lizing ugovorima.

Oni koji su koristili ovu mogućnost, a koja je bila sastavni deo prvog paketa mera, znaju i sta to znači. Praktično, bila bi reč o zamrzavanju rata i nastavku otplate istih nakon isteka moratorijuma.

Kako je Vučić najavio, pregovori sa NBS su u toku, a ide se na to da se omogući moratorijum na, kako je rekao, bar još dva meseca. U prvom paketu podrške trajao je tri meseca. On je najavio i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za jedan mesec.