NINOSLAV ERIĆ: PODIZANJEM SPOMENIKA MENJAMO SLIKU ĆUPRIJE - Ćuprija.net
17934
post-template-default,single,single-post,postid-17934,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NINOSLAV ERIĆ: PODIZANJEM SPOMENIKA MENJAMO SLIKU ĆUPRIJE

NINOSLAV ERIĆ: PODIZANJEM SPOMENIKA MENJAMO SLIKU ĆUPRIJE

“Knez Lazar je na Kosovu izgubio ovozemaljski život, ali je duhovno nastavio da živi u manastiru Ravanica” rekao je na ceremoniji otkrivanja spomenika knezu Lazaru Ninoslav Erić, predsednik Opštine Ćuprija. Zato knez Lazar rukom i pokazuje ka svojoj zadužbini Ravanici, u kojoj počivaju njegove mošti.

“Ne može se napred ako se ne zna šta je bilo nekad. Za nekoliko godina slika Ćuprije sa ovog mesta biće potpuno drugačija. Tamo gde vodi put ka manastiru Ravanica naći će se nova Industrijska zona od 700 hektara sa novim fabrikama, novim tržnim centrima i zabavnim parkovima. To će nam omogućiti da više investiramo u obrazovanje, kulturu i sport, da zaposlimo ne samo Ćupričane nego i celo Pomoravlje – rekao je Erić i dodao da je spomenik deo projekta koji treba da rezultira razvojem verskog turizma opštine na jedan viši nivo. Nedavno je proširen i rekonstruisan put od Ćuprije do manastira, a napravljena su i parking mesta za automobile i autobuse kod same Ravanice”.

“Želimo da privučemo sve one koji auto putem prolaze ovde, da svrate u naš grad, vide spomenik i posete manastir Ravanicu”, zaključio je Erić.

Svečanosti je prisustvovao i vladika požarevačko-braničevski Ignatije, koji je i osveštao spomenik knezu Lazaru.

“Svaki spomenik je svedočanstvo nekog istorijskog događaja, a ovaj će nas stalno podsećati na kneza Lazara i njegovu braću koja su sa njim pošla u Boj na Kosovu, da brane svoj narod i svoju veru” – istakao je u svom obraćanju vladika Ignatije.

Ceremoniji otkrivanja spomenika knezu Lazaru prisustvovalo je rukovodstvo lokalne samouprave, predstavnici društvenog i političkog života Ćuprije i Pomoravlja, sveštenstvo na čelu sa vladikom Ignatijem koji je o sveštao spomenik knezu Lazaru igrađani.

FOTO GALERIJA OVDE