OSVEŠTAVANJE I OTKRIVANJE SPOMENIKA KNEZU LAZARU - Ćuprija.net
17884
post-template-default,single,single-post,postid-17884,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

OSVEŠTAVANJE I OTKRIVANJE SPOMENIKA KNEZU LAZARU

OSVEŠTAVANJE I OTKRIVANJE SPOMENIKA KNEZU LAZARU

Svečana manifestacija otkrivanja spomenika knezu Lazaru Hrebeljanoviću biće održana na Vidovdan 28. juna 2020. godine sa početkom u 11 sati na kružnom toku na ulazu u Ćupriju.

Programom obeležavanja svečanosti predviđeno je da se nakon intoniranja himne „Bože pravde“ u izvođenju Ivane Žigon i „Kosovskih božura“ održi igrokaz kneza Lazara i kneginje Milice koji će izvesti  Vesna Stanković i Lepomir Ivković.  

Građanima Ćuprije će  obratiti predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, njegovo preosveštenstvo vladika doktor Ignjatije Midić i predstvnici državne delegacije.

Himnu knezu Lazaru i numeru „Oj Srbijo“ izvešće tokom ove svečannosti Ivana Žigon i „Kosovski Božuri.

Otkrivanje i osveštavanje spomenika knezu Lazaru biće održano na samom kraju programa koji organizje opština Ćuprija, stoji u pozivnici koju je građanima Ćuprije uputio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.