KRIZNI ŠTAB ODLUČIO, OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU! - Ćuprija.net
17875
post-template-default,single,single-post,postid-17875,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO, OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU!

KRIZNI ŠTAB ODLUČIO, OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU!

Nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru biće obavezno, jedan je od zaključaka sednice Kriznog štaba zbog epidemije korona virusa u Srbiji. Maske su obavezne u javnom prevozu a na otvorenom prostoru preporučuje se distanca od najmanje metar i po.

Takođe je potvrđena odluka, da su  cilju daljeg daljeg širenja korona virusa, posete bolnicama su zabranjene.

Štab je saopštio da putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u gradski i međugradski prevoz. Maske ne moraju biti hiruške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne, za višekratnu upotrebu.

Što se tiče zatvorenih prostora, poseban akcenat je na preporuci da se maske nose u poštama, bankama,prodavnicama i tržnim centrima.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije korona virusa. Kako je rekao, treba ozbiljno shvatiti da skupovi, bilo utakmice ili žurke, kao i okupljanja, takođe doprinose širenju virusa, što posebno treba da shvati mlađi deo populacije.