ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE ĆUPRIJA DONEO NOVE MERE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONAVIRUSA - Ćuprija.net
16793
post-template-default,single,single-post,postid-16793,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE ĆUPRIJA DONEO NOVE MERE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONAVIRUSA

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE ĆUPRIJA DONEO NOVE MERE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONAVIRUSA

Opštinski štab za vanredne situacije zasedao je po hitnom postupku i doneo nove mere u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom:

  • Zbog  potrebe obezbeđenja zdravstvenih objekata za prijem pacijenata zaraženih koronavirusom, angažuju se pripadnici  Vojske Srbije na obezbeđenju ulaza u Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Ćupriji.
  • Svako ko ulazi u Opštu bolnicu ili Dom zdravlja lice mora da zaštiti maskom ili na drugi odgovarajući način, i da na ulazu u objekat izvrši obaveznu dezinfekciju ruku.
  • JKP “Ravno 2014” naloženo je da sprovede dezinfekciju svih prilaznih staza u Opštoj bolnici Ćuprija i Domu zdravlja.
  • Zbog vanrednog stanja nalaže se svim bankama i Pošti da angažuju radnike obezbeđenja, koji će u radno vreme kontrolisati poštovanje minimalnog rastojanja između klijenata u redu pred objektom.
  • Banke su u obavezi da redovno, više puta dnevno, dezinfikuju bankomate. Kontrolu sprovođenja ovog zaključka obavljaće pripadnici MUP-a i komunalna inspekcija opštine Ćuprija.
  • Zbog vanrednog stanja nalaže se JKP “Ravno 2014” da obezbedi dezinfekciona sredstva koja će se besplatno distribuirati građanstvu na više punktova.