POČELA ISPLATA PENZIJA - Ćuprija.net
16780
post-template-default,single,single-post,postid-16780,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

POČELA ISPLATA PENZIJA

POČELA ISPLATA PENZIJA

Za penzionere u Srbiji počela je isplata penzija. Isplata će se, kako je najavljeno obavljati uz posebna ovlašćenja drugom licu, kao i putem dostave na kućnu adresu.

Korisnici penzija se o načinu podizanja penzije mogu izjasniti pozivanjem svoje banke, pri čemu su dužni da navedu iznos koji će im biti isplaćen.

Penzioneri mogu da ovlaste osobu koja će uz posedovanje svoje i njihove lične karte na šalterima banaka sa njihovog tekućeg računa podići penziju. Punomoćje se može dati na već odštampanom obrascu ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i ovlašćenog lica, broj tekućeg računa, naziv banke, iznos koji se isplaćuje i potpis. Punomoćje ne mora biti overeno kod nadležnog organa već će banka pozivom korisnika utvrditi njegovu verodostojnost.

Penzioneri koji nikog ne ovlaste a izjasnili su se kod banke da žele da penziju prime na kućnu adresu, „Pošta Srbije“ će im navedeni iznos uručiti u najkraćem mogućem roku. Ove instrukcije odnose se i na penzionere kojima se penzije isplaćuju iz inostranstva.