NINOSLAV ERIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE ĆUPRIJA: U ĆUPRIJI 10 ZARAŽENIH, U POMORAVLJU UKUPNO 16 - Ćuprija.net
16764
post-template-default,single,single-post,postid-16764,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

NINOSLAV ERIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE ĆUPRIJA: U ĆUPRIJI 10 ZARAŽENIH, U POMORAVLJU UKUPNO 16

NINOSLAV ERIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE ĆUPRIJA: U ĆUPRIJI 10 ZARAŽENIH, U POMORAVLJU UKUPNO 16

U Ćupriji je zabeleženo 10 slučajeva obolelih od koronavirusa. U Pomoravlju je je ukupan broj zaraženih 16, od toga 3 u Paraćinu, 1 u Rekovcu, 1 u Svilajncu i 1 u Jagodini, rekao je u svom obraćanju građanima Ćuprije, Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija.

Kontakti zaraženih, kako je naglasio Erić, se prate. 71 osoba je u karantinu prvog reda i veoma je važno za sve da ostanu kod svojih kuća a u skoro će i oni biti testirani.

Svi građani sa teritorije Pomoravskog okruga koji su bili u kontaktu sa obolelom osobom a imaju simptome koji ukazuju na zarazu, treba da se jave Domovima zdravlja na svojoj teritoriji koji će ih dalje uputiti u Opštu bolnicu u Ćupriji. Po prijemu, pacijenti će biti testirani na koronavirus, nakon čega se upućuju na Infektivno odeljenje ćuprijske bolnice. Ukoliko se potvrdi da je pacijent pozitivan na koronavirus uputiće se u Kliničke centre u Kragujevcu ili Beogradu, u zavisnosti od rasporeda.

-Testova za otkrivanje infekcija korona virusom ima u dovoljnim količinama, istakao je predsednik Erić.

Uzorkovanje vrši Zavod za javno zdravlje “Pomoravlje” nakon čega se uzorci prosleđuju Institutu za virusologiju “Torlak”, a nakon potvrde infekcije oboleli se upućuju na hospitalizaciju u Kliničke centre u Kragujevcu ili Beogradu, zaključio je Erić.