KORONAVIRUS ODNEO TREĆU ŽRTVU, KREĆE I MASOVNO TESTIRANJE, ZA KRŠENJE SAMOIZOLACIJE OD 3 DO 12 GODINA ZATVORA - Ćuprija.net
16746
post-template-default,single,single-post,postid-16746,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

KORONAVIRUS ODNEO TREĆU ŽRTVU, KREĆE I MASOVNO TESTIRANJE, ZA KRŠENJE SAMOIZOLACIJE OD 3 DO 12 GODINA ZATVORA

KORONAVIRUS ODNEO TREĆU ŽRTVU, KREĆE I MASOVNO TESTIRANJE, ZA KRŠENJE SAMOIZOLACIJE OD 3 DO 12 GODINA ZATVORA

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je još jedna osoba u Srbiji preminula usled virusa korona, ali i najavio najoštrije kazne za sve koji krše izolaciju. Nema proširivanja policijskog časa, ali ljudi moraju da budu maksimalno disciplinovani, poručio je šef države.

“Pre nešto više od sat vremena preminula je još jedna osoba. Reč je o osobi ženskog pola, od 60 godina, koja je preminula u KBC ‘Dragiša Mišović’ i ona se zvanično vodi kao treća žrtva virusa korona u zmelji”, rekao je Vučić na pres konferenciji nakon sastanka sa lekarima iz Kine, kojem su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, kao i članovi oba krizna štaba.

Kako je preneo, pacijentkinja nije imala tešku kliničku sliku.

“U svakom slučaju, broj obolelih se povećava iz dana u dan, a rekao bih i zbog loše metodologije, u kojoj smo davali dva puta dnevno broj zaraženih. Sada ćemo to činiti jednom, u 15 sati, onako kako to rade druge evropske zemlje”, rekao je Vučić.

“Treba da testiramo što više ljudi. Da uhvatimo i deo skoro zdravog tkiva i tada će organizam biti totalno zdrav”, rekao je Vučić.

Dodao je da je za to potrebno potpuno poštovanje pravila, i dodao da su Kinezi rekli da je dobro što smo produžili policijski sat.

“Nećemo povećavati i dalje policijski sat, ali ćemo raditi nešto drugi. Imaćemo trijažu pacijenata i bolesnika. Lakše bolesnike ćemo smeštati u posebne bolnice. Kako bi brzo ulazili i izlazili odatle. Neće više postojati mogućnost da se prekrši samoizolacija. Kazna će biti od 3 do 12 godina zatvora”, istakao je Vučić.