MED I PČELINJI PROIZVODI ZA NAJSTARIJE U ĆUPRIJI - Ćuprija.net
16725
post-template-default,single,single-post,postid-16725,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

MED I PČELINJI PROIZVODI ZA NAJSTARIJE U ĆUPRIJI

MED I PČELINJI PROIZVODI ZA NAJSTARIJE U ĆUPRIJI

Pozivu Saveza pčelarskih organizacije Srbije pčelarima da doniraju med i pčelinje proizvode najstarijim sugrađanima, među prvima su se odazvali članovi Udruženja pčelara “Ravanica-Nemanja” iz Ćuprije.

Za samo nekoliko dana prikupljeno je oko 200 tegli meda i velika količina propolisa, koje će u okviru paketa gradske uprave dobiti najstariji Ćupričani, koji ove dane provode u kućnoj izolaciji.

Med i ostale pčelinje proizvode donirali su svi članovi udruženja, i to ne samo sa teritorije opštine Ćuprija nego i iz susednih gradova. Svaka tegla meda obeležena je posebnom etiketom, a “medna donacija” puno će značiti njenim krajnjim korisnicima u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane.

Kako ističu u udruženju, ovo nije prva humanitarna akcija kojoj su se odazvali, ali je posebno važna jer je u njoj učestvovalo puno mladih pčelara koji su pokazali veliku solidarnost i angažovanje oko prikupljanja i pakovanja proizvoda. Kompletna donacija biće predata Štabu za vanredne situacije opštine Ćuprija i dalje distribuirana najstarijim Ćupričanima.

Udruženje pčelara “Ravanica-Nemanja” jedno je od najuspešnijih i najaktivnijih u Pomoravskom okrugu, a više od 100 njegovih članova još jednom je dokazalo da se sve može kada ste složni kao pčele.

Preuzeto sa : TV Pomoravlje.