ZA DAN DRŽAVNOSTI 3 NERADNA DANA - Ćuprija.net
15970
post-template-default,single,single-post,postid-15970,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

ZA DAN DRŽAVNOSTI 3 NERADNA DANA

ZA DAN DRŽAVNOSTI 3 NERADNA DANA

Dan državnosti praznuje se 15, 16. i 17. februara, ali s obzirom na to da su 15. i 16. vikend, može se reći da će ovaj predah biti zapravo u ponedeljak.

Pored godišnjeg odmora, za predah od posla uvek dobro dođu i dani kada se obeležavaju praznici. U 2020. godini neradni dani obradovaće građane Srbije ukupno 13 puta.

Počeli smo sa 1. i 2. januarom povodom dočeka Nove godine, a zatim 7. januarom kada smo proslavili Božić, a nastavljamo u februaru kada se obeležava Dan državnosti.

Iako se nekada dešava da se neradni dani za proslavu Vaskrsa mogu spojiti sa danima za proslavu 1. maja, pa se tako napravi čitav jedan odmor, ovoga puta to neće biti slučaj. Neradni dani u aprilu za vreme Vaskrsa su 17, 18, 19. i 20. april, dani od petka do ponedeljka.

Sledeći predah imaćemo 1. i 2. maja, u petak i subotu, kada se proslavlja praznik rada.

Ukoliko niste pripadnik islamske zajednice, sledeći neradni dan biće vam sreda, 11. novembar zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Pripadnici islamske zajednice u Srbiji neće raditi ni 24. maja, kada je prvi dan Ramazanskog bajrama, kao i 31. jula na prvi dan Kurbanskog bajrama i 28. septembra kada je Jom Kipur. Prvi dan Božića, 25. decembar je za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica takođe neradni dan.

Kada se sabere broj neradnih dana u 2020. godini, dolazi se do broja 13 što je ujedno i broj svih neradnih dana u ovoj godini.