DELEGACIONA POSETA AMBASADORA KIPRA ĆUPRIJI - Ćuprija.net
15922
post-template-default,single,single-post,postid-15922,single-format-standard,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

DELEGACIONA POSETA AMBASADORA KIPRA ĆUPRIJI

DELEGACIONA POSETA AMBASADORA KIPRA ĆUPRIJI

Ambasador Kipra Njegova ekselencija Konstantinos Eliades danas je posetio predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića i upoznao ga sa namerama produbljivanja prijateljstva grčkog i srpskog naroda. U protokolarnom razgovoru koji je obavljen iza zatvorenih vrata uz prisustvo delegacije “Srbije u ritmu Evrope” i članova Opštinske uprave Opštine Ćurpija u načelu je dogovorena razmena poseta kiparske i srpske dece, predlog obelažavanja večnog srpsko-grčkog prijateljstva. U prilog tome je i potvrđena podrška kiparskog ambasadora predsedniku opštine Ćuprija gde je još letos dogovoreno da deca opštine Ćuprija predstavljaju Grčku na Prvoj Srpskoj Televiziji u programu “Srbija u ritmu Evrope”.

Posle sastanka i izjava za medije delegacija je posetila manastir Ravanicu u duhu hrišćansko pravoslavnog prijateljstva.

Očuvanje tradicije prijateljstva kiparskog, grčkog, srpskog naroda je od prioriteta ovoj delegacionoj poseti.